Ramadhan.

Asslamualaikum semua, :) merujuk perkara diatas, nampaknye esok kite akn start berpuasa kan, wahh best gila kan rasenye, hehehe :) pas pause kite rayeeee lg lah syok sangatttttt lah kan, huahuahua :D

Ha, aku nak cite pengalaman aku pasal puase ni, errrr bile time dah nak puase ni aku slalu ingat mase aku darjah1 aku blom lg start pause tau, pastu ayh aku lah hantar makanan kat sekolah, hahha, paling aku ingt hantar air the dgn roti maluu aku sbb kwn2 yg lain puase tapi aku siap ayh hntarkan bekal huahuahuaha :D pastu balik aje aku ckp ngn ayh jgn hantar lg, malu kat kwn2 sbb dorang sume puase then aku pun start lah berpuase yang yokkk -,- haha, aku mase kcik2 selalu lah ponteng puase :] maaf makkkkkkkk ayahhhh -,- tapi semua aku dah cite dah kat dorangg, hahah. Kalau ingat bulan puase ni sbnrnye mcm 2 lg aku buat. Mcm aku balik sekolah kan penatkan, bukak2 petiais aje ade airsejokkkk so ape lagiii jgn lepaskan peluanggggg kahkahkaha errr jahatkan aku =,=, pastu ade lagi yg mase tuh adik aku makan aiskrim tau, then mak aku tgah masak kat dapur, pastu adik aku suruh pgngkan aiskrim dy, dy nak pergi toilet, mase aku tgah pgng tuuu iman aku goyahhh -,- aku termakan aiskrim tuh,perhh nikmat dyyy sedappp, hahah, padahal mase tuh dah ptg dah tapi aku senyap2 aje, bile mak aku pergi kat aku, aku terus cakap, “adah tak makan pun, adah Cuma pegangkan aje, akim dy pegy toilet” aku tgok muke mak aku pelik sbb mak aku tak ckp pape pon, tapi aku tetibe ckpp haaa tgok2 org yg takot tuh msty la ade buat salah kan tapi mak aku senyap aje, tak ckp pape, hahahah nasibb baikk aku :D tapi dah bape hari berlalu aku mengaku kat mak aku hoho mak aku ckp ape tau korang “mak dah tahu dah, sbnrnyee mak mengendap adah, tgok adah tgah makan aiskrim tuh, nampaknye tak de duit raye lah untk adah” :D,, pas aje dari tuh, aku menjauhkan diri dari adikku sbb dy selalu wat iman aku tergugat ngan makanan2 yg di makan dpn akuu fuhhhh!

haa, jgn tipu2 haaa :D




puase jgn tak puase tau :))





selamat menyambut ramadhan al-mubarak kawan2 :))



okay, sampai nanty di entryy akan datag semua byeee2 salam :)
p/s: haa lupe nak citee tahun ni berpuase kat kolej aje, tak dapat balikk wuwuwuwu +.+

terima kasih baca wahai kengkawan. kalau rajin boleh komen :)

4 comments:

  1. awk mesti kuatkn iman taw cik akak.hehe
    =p

    ReplyDelete
  2. hehe, mesti lah kene kuat :) sayang awak <3

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa kawan! <3

    ReplyDelete
  4. selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak anan <3

    ReplyDelete