lagu untuk mencipta kesihatan percintaan yang baik *ost ombak rindu

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

                                          Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

 Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


p/s : lagu ni baik untuk kesihatan dalam percintaan mueheheh! Yeayy ke-ma-la-san melanda tatkala pemikiran melayang bagai laying-layang kerana mahu kepantasan masa berlalu untuk cuti midsem ^__^

terima kasih baca wahai kengkawan. kalau rajin boleh komen :)

YANG LAMA ITU KENANGAN *it's sekolah time!

Assalamualaikum. Wehoo wehoo. Hehe. Harini aku cume nak tunjukkan gambau lame ketika aku sekolah dulu. Okay jujur kukatakan, aku sangat lah merinduimu zaman sekolah. T_____T yelah kan zaman sekolah zaman macam-macam aku cube buat. Ahh tak payah lah tahu amendenyekan ahaaa :D tapi bile ingat balik, mase sekolah dulu punya lah nak cepat habis sekolah sebab nak masuk uniberciti, tapi bile dah tempuh alam dewaca, aku rase takot pun ade.* perkataan mengade-ngade sila abaikan disitu :P.  Ahhhh taknak jadik orang besa boleeeh tak? Errrrrr =.=’ .


model of the year. ahaks. btw, aku kurusrus time nih :')


yay, dulu aku senyum macam rabbit tapi sekarang tak suka, herher :P


merekaa <3

kami :')

okay, last but not least, gambau aku mase darjah 2. ahak ahak. kelako! 

mase nih ade nasyidd :D. carik lah aku yang mane. ahha!



okay, tuh aje nak share tapi aku memang rindu gila zaman sekolah, rindu jugak kat kawan-kawan aku semua nih, masing-masing dah jauhh Y___Y . kawan, ape yang aku mahu katakan, aku mintak seribu keampunan andainya ada salah dan silap yang aku sendiri sedar mahupun tidak. aku doakan agar kalian semua berjaya dunia dan akhirat. amin~

love,
nursyuhadayahaya :')


terima kasih baca wahai kengkawan. kalau rajin boleh komen :)

YA ALLAH, KUATKAN IMANKU INI,

Melihat diri yang serba kekurangan ini, malu rasanya. Sungguh banyak kesilapan dan kekilafanku selama ini. Hatiku menjadi sekeras kerikil yang susah untuk dilembutkan. Malu rasanya yang tertanggung. Mungkin aku banyak salah pada ramai orang. Pada semua, aku minta maaf jikalau ada kesilapan yang mungkin tak ku sengajakan mahupun disengajakan T-T maaf semuanya. Beribu kemaafan yang sangat ku pinta. Ape yang ku harapkan semoga apa yang aku lakukan ini mendapat restu dan diberkati serta mendapat rahmatNYA. Insya Allah.  amin ya robbal alamin. 

p/s: doakan hatiku menjadi lembut dan tetapkan imanku ini ya ALLAH. amin
                                                                              
terima kasih baca wahai kengkawan. kalau rajin boleh komen :)

SYUHADA YUKIKO KEMBALI LAGI


Assalamualaikum pembuka bicara ewahh hehe! Lame gile tak buke belog hamper-hampir tuan hambaa  terlupa password dibuatnyee kuikuikui XD . iyelah mane tidaknyaa akibat dari busy untuk final ohyeahh pui puiih hahaha. Maka tidak ade lah nak berblog ke, berfesbuk bagai kan ohtpitiputipu   ;p

Baru dua hari semester 4 aku bermula, tak banyak nak dikongsikan sebab sebab baru satu hari kelas bermula, esoknya pula cuti holiday untuk orang johor ohyeahh * tetibee . semester ni semua berjalan dengan lancornyee tapi banyak gile pulek cuti yang jatuh pada hari kelas so mungkin bnyak kelas ganti eurghhh =.= .

Bila start aje semester baru ni mesti ade sedikit perubahan lah kan. Kalau tak pada kelasnya maka pada kolej nye pulek. Sem ni aku satu bilik ngan budak yang sama part dan sorang dak part 2, kire aku sekarang ni adalah SENIORITA SENIOR. Hai hai adik-adik junior! :P. sila lah behave tau sebab akak-akak senior kolej mutiara baik baik belako tau :P. lagipun tak salah rasanya kalau kita tak sombong, jage perangai tingkah laku semua sbb benda tu semua memang penting dalam menjamin kehidupan yang lebih bahagia bukan? Am I right? >_< . aku pun dulu baik ngan senior sebab tuh junior baik ngan aku kaikaiakai :D . memang  adat lah kan kalau kat unibersiti ni ada senior junior, mungkin ramai cam anggap yang senior mesti nak berlagak bagus tapi bukan macam tuh pun sebenarnya. Nanti korang semua akan merasai alam jadik senior pulek lah brader, ilekk lahh kan :D hehe

Sentuh pasal jadual pulak, sem nih aku amik 5 subjek dan paling pentin no no no KOKO lagi, BEL dan CTU  hahha. Tapi subjek semua macam killer aje . harap harap tak sekiller gila macam yang ku sangakakan . nih dia subjek yang aku amik sem nih:

-IMD 252 ( digital resource center)
-IMD 253 (organization of information)
-IMD 255 (technical support  maintenance for information agencies)
-IMD 256 ( management of record center)
-IMD 257 (information technology application in information agencies)
-IMD 258 (electronic publishing)
  
Fuhh fuhh panjang giler semua name huhu!  Ape yang ku harapkan sem nih aku dapat buat dengan terbaik, tak nak main main lagi! Insya allah. Lagipun sem depan aku dah habis. Aku nak grad on time, pastu sambung  degree. Jeles tau tengok kawan-kawan dah amik degree hor hor hor  T_T . doakan saye ye kawan- kawan! XD

Okay tuh aje lah setakat nih, gambar tak de sebab handphone   blekberyt aku rosak T_T her her her

terima kasih baca wahai kengkawan. kalau rajin boleh komen :)

IFTAR DENGAN KEKASIH-KEKASIH HATI PART 2


























aku sayang kat semua korang yang ada dalam gambau-gambau kat atas mahupun tidak ada di dalam nih miahahahaha T_T aku sayang korang sile percaya tauuuu :D hihihihi

terima kasih baca wahai kengkawan. kalau rajin boleh komen :)

IFTAR DENGAN KEKASIH-KEKASIH HATI


Assalamualaikum hai hai bye bye mueheheh :D aku lately nih malas gila naik taip, tuh yang bile bukak belog aku blogwalking aje, hihi :) tapi tapi aku sedar aku ni siapa lah kan di hati korang, so mesti korang tak rase rindu kat aku, kan kan?? Fuhh fuhhh :D




Berbalik kepada tajuk asal kite harini *cehwah macam cikgu pulok hihi, bersamaan hari Rabu 17/8/2011 aku and my classmate pergi berbuka puasa bersama-sama kat luar dari kampus nih sbb kitorang nak merapatkan silaturrahim antara satu sama lain muahahaha * gelaksyaitonirojim . yelah sbb kitorang satu kelas nih macam ade krisis kan dengan legend gang wakikiki so kitorang decide buka kat luar tanpa legend and the gang *nih name panggilan untuk budakempat orang tuh :). Aku tahu aku bukan baik sangat tapi sekurang-kurangnya aku tak jahat macam diorang, fuhh fuhhh tak baik kau syuhada ish ish ish =.=  kitorang puas belek-belek tempat mane nih yang muranh and best untuk memekak time bukak puasa and lastly liyana decide pergi Pumpkin House Segamat. Sebenarnya dulu aku pernah pegi makan spaghetti kat situ mmg sedap lah weyy macam pizza hut punya tapi lagi sedap dari pizza kot. Kalau tak percaya pergi lah aku tak tipuuu *sambil angkat tangan hihi :P . So untuk harini aku tayangkan gambau-gambau kat korang semua okay. Tapi pada aku tak banyak sangat tapi takpelahh ape yang ade aje kan, ekekekek :P eh eh sebelum terlupa mari aku listkan dahulu sebagai tanda sayang aku kat kawan-kawan aku, aku listkan name korang ni weyyy silaa bangaaa *oh gedikk kan kikikikiki :D


Budak-budak yang naik trip pertama bersama the GORGEOUS driver ialah aku sendiri hihi , zulfadhilah, nurliyana, farah nabilah,nurul wahidah dan nur ayunianis (the gorgeous driber)  ngehngehngeh :P

Budak-budak yang naik trip kedua iaitu nur nadiah, farah amira, ayuhazana, surianie, mastura, siti suhaila dan masita :))) *korang sila imagine diorang naik 7 orang satu kereta fuhh fuhh  :D


farah nabilah  dan nurul wahidah
lyana tidong haha ! zulfa kerengga hihi ;p

zulfa again eurghhh haha dgn aku yang comot isk isk
aku depan dan menampakkan aku yang paling besa kan? mane aciii huhhh!
mereka yang selalu di dalam hati saye <3
gamba blur sbb kamera dengki ah tuh
farah ross phewitttt


harga untuk makan banyak-banyak kat sini cume rm11 aje so makan lah puas2 sampai kembung. ngeh3 
mereka punya :))



PUMPKIN HOUSE SEGAMAT :))



Haa tuh aje lah gambau-gambau yang ade, untuk budak-budak trip kedua tuh mintak ampun yee sbb gambau korang aku taka de uhuhuhuk -,-



p/s: aku bukan jahat sgt yang tak memasal nak benci orang, ingat tuh yeee, tapi kalau orang yang suka carik pasal dgn aku tibe-tibe akan ku ingat sampai bila-bila muahahahah, idakleee aku baik lah akulah insan naifff  T-T ekekekekek

terima kasih baca wahai kengkawan. kalau rajin boleh komen :)

JODOH ITU KETENTUAN TUHAN.


Ehee asaalamualaikum :) bertemu lagi kita semua, hihi alhamdulilah masih diberi nyawa lagi pada hari ini :D. okay korang semua mesti pernah putus cinta kan ? aku tahu, hahha. Sebenarnya ALLAH tuh maha mengetahui. DIA bagi kite dugaan macam tuh kerana bersebab tau. Dan ingat setiap apa yang terjadi pasti ade hikmahnya. Haa pada sape-sape yang baru putus cinta tuh aku suggestkan jangan bersedih sangat. Sbb sbb meh baca meh. Aku ade sikit kata-kata hikmah untuk korangggg Heeeeeeeee :P


1.   Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar, masih ade syukur kepada ketentuanNYA.


2.   Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah sebab DIA nak kita jadi penilai yang baik .


3.   Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi manusia yang hebat jiwanya.


4.   Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih mengenali kehidupan yang tak selamanya kekal.


5.   Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang mengalaminya.


6.   Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita adalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.




Wahai sahabatku yang putus, merana, menderita disebabkan cinta, seharusnya mengertilah kamu bahawa setiap apa yang terjadi ada hikmah yang tersendiri. Kita hanya manusia biasa yang hanya mampu merancang tapi segala-galanya adalah ketentuan Yang Maha Esa. :)




terima kasih baca wahai kengkawan. kalau rajin boleh komen :)